風思討論區
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

風思討論區

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入登入  

有冇試過同老師串嘴?

向下 
5 posters
發表人內容
煎堆仔
二等兵
二等兵

男
文章總數 : 12
注冊日期 : 2008-08-22

有冇試過同老師串嘴? Empty
發表主題: 有冇試過同老師串嘴?   有冇試過同老師串嘴? Icon_minitime周五 8月 22, 2008 2:32 pm

有冇試過同老師串嘴?

我就試過二次~分別係小學4年班同埋6年班串過。

果時我未係好識串人~更加唔知串老師應該點串~

所以我想問下大家一d串老師的心得~

以準備不時之需(我中學冇同過人串~但係同過色狼串/w\v)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
小弟成日見同學同老師串(小學既事啦~)

所以都有少少心得想問下大家岩唔岩~

1.串人時,必需把敵人當成衰人,把自己當成壞人。

2.吐字要清晰,講野要有條理。

3.必需要知道自己既錯處,並盡量只係講老師既錯處,唔好同佢講道理(只限自己d衰野)~要強攻型咁係講哂佢d衰野出黎。

4.可以用於拆開話題:上網搵一d多名句/故事,係自己冇話可說時講出黎~以故事/名句黎串佢。

5.用於甩身:學日本人咁,90度彎腰,好有禮貌地講一聲對唔住,之後好乖咁做返自己應該做既野。

此奶是本人意見,可以無視~

只要發表自己既意見就得架啦...

但係...最好梗係學我咁~唔好做錯野~唔好串老師~做個乖學生~咁咪一天都光哂囉!
回頂端 向下
我唔喺人
一等兵
一等兵
我唔喺人

文章總數 : 21
注冊日期 : 2008-08-16

發表主題: 回復: 有冇試過同老師串嘴?   有冇試過同老師串嘴? Icon_minitime周五 8月 22, 2008 2:47 pm

經常性la~
回頂端 向下
失敗者
平民
平民
失敗者

男
文章總數 : 6
注冊日期 : 2008-08-23

發表主題: 回復: 有冇試過同老師串嘴?   有冇試過同老師串嘴? Icon_minitime周六 8月 23, 2008 12:24 pm

冇,一串即記缺點
Oh! My free~
回頂端 向下
tcw987654321
一等兵
一等兵

男
文章總數 : 39
注冊日期 : 2008-09-06

發表主題: 回復: 有冇試過同老師串嘴?   有冇試過同老師串嘴? Icon_minitime周六 9月 06, 2008 4:27 pm

一串開就無可能以彎腰對唔住收場!
回頂端 向下
七月冰雪
一等兵
一等兵
七月冰雪

男
文章總數 : 27
注冊日期 : 2008-08-25

發表主題: 回復: 有冇試過同老師串嘴?   有冇試過同老師串嘴? Icon_minitime周六 9月 06, 2008 4:36 pm

tcw987654321 寫到:
一串開就無可能以彎腰對唔住收場!
冇錯
其實做學生都係尊師重道好D
回頂端 向下

有冇試過同老師串嘴?
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
風思討論區 :: 校園生活 :: 中學校園生活-
前往: